17 Şubat 2012 Cuma

MANAV TÜRKLERİNE ÖZGÜ FIRINDA KÖY EKMEĞİ

BU FIRINLAR ASLI BİRAZ DAHA BÜYÜK OLUP KÜMBET KISMI AÇIKTA OLUR.BİRKAÇ AİLE BİRLEŞEREK YAPILMIŞ ORTAK MALDIR.RESİMDEKİ FIRINDA OLDUĞU GİBİ HANELER KENDİLERİNE ÖZGÜ YAPILANLAR OLDU.BU FIRINDA KOMŞUMUZUN FIRINI;DAHA UFAK,KÜMBET KISMI TUĞLAYLA KAPATILMIŞ.SAĞOLSUNLAR BİZEDE BU İMKANI SUNDUKLARI İÇİN.....
BABAM ÇALI ATIYOR DAHA İYİ HARARETLENSİN DİYE

ATEŞ HER TARAFINA ULAŞSIN DİYE KARIŞTIRIP YAYIYOR
İYİCE HARARETLENDİRMEK GEREKİYOR.

BABAM;FIRIN YANARKEN BİYANDAN BEKLİYOR.

MAYALANMIŞ  HAMUR KABARDIKTAN SONRA EKMEK VEYA BİDE(PİDE) OLACAK ŞEKİLDE BÖLÜNÜYOR.TABİ GELECEK EKMEK İÇİN MAYALIK HAMUR AYIRMAK GEREKİYOR.
PİŞMEYE HAZIR EKMEK HAMURU

SONRALARI BUNUN TAVAYA KONULANINI ÇIKARDILAR.BANA SORARSANIZ YER EKMEĞİNİ DAHA ÇOK SEVİYORUM.

MANCARLI BİDE.BUNUN YAVUZ BİDESİDE /YAĞIZ PİDE)OLUYOR
FIRININ İÇİNDE PİŞMİŞ EKMEKLER

ARTIK PİŞTİ FIRINDAN ÇIKARTIYORUZ.

MANCARLI BİDE VE ÇOCUKLAR İÇİN BİLİK.BEN BİDENİNDE EKMEĞİNDE YERDE OLANINI SEVİYORUM.ÜSTTEKİ YERDE PİŞEN

ANNEMİN BABAMIN  VE BABANNEMİN ELLERİNE SAĞLIK

4 yorum:

  1. Değerli arkadaşım ava gittiğimizde bu ekmek için çobanların ve avcıların köftesi diyorlar ateşte kızarttığınızda kıtır kıtır yemesi çok zevkli olur,pidelerde mükemmel olmuş,afiyet olsun.Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilhami ağbi;sizi ordada yapılıyormu?bildiğm kadarıyla Gebzedesiniz.Gebzenin halkıyla bizim şile ağvanın halkı aynı kültüre yakınlar.köylerden bahsediyorum.şehirlerin halkı karıştı.sizin av fotonuzu gördüğümde bana yağcılarda olduğunuzu yazmıştınız.bizim kandıraya bağlı yağcılar köyüde var.

      Sil
  2. Sevgili Erdal Kardeşim,
    Bugünlerde biraz meşgulüm ama bloğuna yazdıklarını okuyunca sana yazmaktan kendimi alamadım. Fakat e-posta adresini bir türlü bulamadım. Bana bir ara aricikral@gmail.com adresinden ulaşabilir misin?
    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adresim erdalbasaran-@hotmail.com
      burdan ulaşabilirsiniz. teşekkürler

      Sil

2022 Mart Ayı 19una Kadar